biale krwinki 20-30 w moczu

Podobne
 
Druga Połowa Jedności

Temat: ślad białka w moczu
ślad białka w moczu Witam.Odebrałam wyniki badań.Czy ktoś może mi podpowiedzieć co oznaczają? W moczu mam ślad białka lecz nie napisano ile.Krwinki białe 20-30(niestety nie wiem czego bo nie moge odczytać pisma).Obfita flora bakteryjna.Kiedy lekarz w ośrodku zdrowia zerknął na wyniki zapytał tylko czy mam trudność z oddawaniem moczu.Nie mam z tym kłopotu. Badania krwi i moczu zrobiłam ponieważ w ostatnim czasie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,51536644,51536644,slad_bialka_w_moczu.html



Temat: ślad białka w moczu
obecnosc bialka w moczu swiadczy o stanie zapalnym w drogach moczowych i/lub nerkach. Krwinki biale podane sa w ilosci widocznej w tzw. polu widzenia (skrot: w.p.w.). Dopuszcza sie 0-3, a u Ciebie jest ich 20-30 w.p.w., a wiec duzo. To kolejny dowod na to, ze to stan zapalny w ukl. moczowym. I ostanie-obfita flora bakteryjna. Dobrze bylo by zrobic posiew moczu z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,51536644,51536644,slad_bialka_w_moczu.html


Temat: krew i białko w moczu- co oznacza?
krew i białko w moczu- co oznacza? Odebrałam dziś wyniki ostatnich badań a tu w moczu 15-20 krwinek białych oraz 20- 30 krwinek czerwonych. Martwię się bo wizytę mam dopiero na...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,25239,28519911,28519911,krew_i_bialko_w_moczu_co_oznacza_.html


Temat: Leukocyty 20-30
Leukocyty 20-30 Pomóżcie zinterpretować wyniki moczu. Dodam, że mały ma 7 miesięcy, ząbkuje i ma taki dziwny krtaniowy kaszel; lekarz mysli, że to infekcja wirusowa, ale? barwa-słomkowa odczyn-kwaśny ciężar 1025 białko-ślad urobilinogen-w normie ciała ketonowe-obecne nabłonki-pojedyńcze krwinki białe 20-30 wp krwinki czerwone 0-1-2 wp. To infekcja, ZUM, czy może żle dziecko było umyte?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,86568775,86568775,Leukocyty_20_30.html


Temat: Czy organizm może sam zwalczyć zum?
oddałam do badania w piątek - wcześniej nie udało mi się "złapać" moczu - i wyniki są złe: krwinki białe 20-30, liczne bakterie, nabłonki płaskie. Dodam, że siusiu poszło do woreczka...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,64720765,64720765,Czy_organizm_moze_sam_zwalczyc_zum_.html


Temat: moje hashi, i ciąża - i moja starsza córka
nie widzę tragedii - najbardziej niepokoją mnie białe krwinki - w tym tygodniu zbadam jeszcze mocz, crp i może wit. B12 Leukocyty 9,4 tys/µl (4,0-10,0) Erytrocyty 4,1 mln/µl (3,7-5,1) Hemoglobina 11,9 ... fl (9,0-13,0) P-LCR 30,0% (13,0-43,0) Neutrofile 6,62 tys/µl (2,50-7,00) Limfocyty 2,20 tys/µl (1,00-3,50) Monocyty 0,49 tys/µl (0,20-1,00) Eozynofile 0,12 tys/µl (0,10-0,50) Bazofile 0,0 tys/µl (0,0-0,1) Neutrofile 70,0% (40,0-70,0) Limfocyty 23,3% (20,0-45,0) Monocyty 5,2%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,101671456,101671456,moje_hashi_i_ciaza_i_moja_starsza_corka.html


Temat: podwyższone monocyty??
podwyższone monocyty?? Witam O czym mogą świadczyć podwyższone monocyty we krwi? Poniżej wyniki badań: Krwinki białe (WBC) 7,73 x10´3/ul 4,5 - 11 Krwinki czerwone (RBC) 5,03 x10´6/ul 3,9 - 5,6 Hemoglobina 15,1 g/dl 11,8 - 17,2 Hematokryt 43,6 % 34,5 - 49,5 MCV 86,7 fl 80 - 100 MCH 30,0 pg 26,0 - 37,0 MCHC 34,6 g/dl 31,8 - 36,9 Płytki krwi ... x10´3/ul <0,45 Liczba bazocytów 0,01 x10´3/ul <0,2 % neutrocytów 56,0 % 45,0 - 70,0 LYMPH% 31,0 % 20 - 45 % monocytów 11,9 % 1,0 - 14,0 % eozynocytów 1,0 % < 5,0 % bazocytów 0,1 % < 1,0 Mocz w porządku, samopoczucie również
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,106047308,106047308,podwyzszone_monocyty_.html


Temat: WBC (białe krwinki)
dzień dobry - właśnie dzisiaj odebrałam wyniku moczu i wiem że jest bardzo żle.3 lata temu chorowałam na raka szyjki macicy ,byłam poddana leczeniu .CHEMIOTERAPIA.od niedawna zauważyłam krwiomocz.moje wyniki to: białko - 10,8% krwinki białe - 20-30 krwinki czerwone-lużno usiane-św.5-10 wył. skł.min.poj.bakterie napewno to jakiś znowu rak ale leczenia się nie boję bo leczyć się trzeba proszę mi odpisać jakiego nowotworu mogę...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,8563959,8563959,WBC_biale_krwinki_.html


Temat: morfologia i mocz - kto zinterpretuje?
morfologia i mocz - kto zinterpretuje? Witajcie! Odebralam wyniki i niestety nie bardzo mogę się w tym wszystkim połapać. Widzę jedynie, że niektóre wskaźniki mam lekko poniżej lub powyżej normy, ale ... norma: 4,0-10,0 LY% 19,0 norma: 20,0-50,0 !!! MO% 1,9 norma: 2,0-10,0 !!! GR% 79,1 norma: 30,0-70,0 !!! LYC 1,6 norma: 0,9-5,3 MOC 0,2 norma: 0,1-1,1 GRC 6,5 norma: 1,3-7,4 RBC 4,11 ... MPV 8,6 norma: 7,4-10,5 Pct .218 norma: .130-.380 PDW 16.8 norma: 12,0-18,0 Mocz: color: Yllow Clarity: Clear GLU Negative BIL Negative KET 0,5 mmol/L SG 1.020 pH 7,0 PRO Negative UBG 3,2 umol/L NIT Negative BLD Negative LEU Negative Nabłonki płaskie - liczne nabłonki okrągłe - nieliczne krwinki białe 2-4 w polu widzenia Pozdrawiam K
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,14852316,14852316,morfologia_i_mocz_kto_zinterpretuje_.html


Temat: wyniki badania moczu
wyniki badania moczu Witam, moja 22-miesieczna cora cala sobote i niedziele miala goraczke w okolicach 38,8, 39,3 stopnia. W niedziele zrobilismy badanie ogolne moczu. Po nim pani doktor z pogotowia, ktorej je pokazalam zalecila antybiotyk i wykonanie posiewu. Na wynik czekamy. Moje pytnie dotyczy wynikow ogolnego badania moczu. O czym moga one swiadczyc? Pani doktor z pogotowia nie bardzo chciala wymienic jakakolwiek ... E.U./dL nit neg leu* trace nablonki pł. poj krwinki białe 20-30 wpw + małe zlepy składniki mineralne niel. sluz poj. bakterie Przyznam, ze jestem wystraszona i nie bardzo wiem co powinnam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,70236206,70236206,wyniki_badania_moczu.html


Temat: pobranie moczu do badania?
poczytałam wasze rady i zrobiłam tak, małego wybudziłam rano umyłam, wcześniej wyparzyłam kubeczek na mocz, gazikiem z rywanolem przetarłam jeszcze krocze i kiedy kończyłam mały wysikał się udało mi się złapać ten mocz. Mam już wyniki, ale nie umiem ich zinterpretować, a nie mam do porównania bo pani doktor zabrała mi tamte wyniki. SG 1.005 LEU 25 Leu/+ NIT neg pH 6 ERY neg PRO neg GLU neg ASC neg KET neg UBG norm BIL neg Kolor j.słomka a poniżej pieczątka i bardzo niewyrażnie ręcznie napisane: Osad Nabłonki 1-2-p Krwinki białe 20-30-p Krwinki...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,62367561,62367561,pobranie_moczu_do_badania_.html


Temat: analiza wyniku moczu pomocy, proszę
analiza wyniku moczu pomocy, proszę Mam już wyniki moczu, ale nie umiem ich zinterpretować, a nie mam do porównania bo pani doktor zabrała mi tamte pierwsze wyniki i tak wogóle to ... poniżej pieczątka i bardzo niewyrażnie ręcznie napisane: Osad Nabłonki 1-2-p Krwinki białe 20-30-p Krwinki czerwone 0-1-p inne (i tu właśnie kapletnie nie umiem poczytać) Proszę jeśli znacie się na tym napiszcie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,62410244,62410244,analiza_wyniku_moczu_pomocy_prosze.html


Temat: Prośba o interpretację wyników
BLD - neg ph - 5 NIT - neg LEU - neg SG 1.010 Nabłonki - nielicz Krwinki białe  0-1 Krwinki czerwone pojedyńcze .. dalej nie moge rozczytac Składniki mineraalne -...
Źródło: topranking.pl/1850/prosba,o,interpretacje,wynikow.php


Temat: Martwię się wynikami badań-proszę o interpretację
się tym martwie: RBC krwinki czerwone 5,24 t/l HCT hematokryt 0,414 l/l MCV śr.obj.erytrocytu 79 fl RDW rozkład wielkości erytrocytów 12,2% HGB Hemoglobina 133 g/l MCH średnia ilość hemoglobiny 25 pg MCHC średnie stęż. hemoglobiny 321 g/l PLT płytki krwi 227 g/l MPV średnia objętość płytki 7,6 fl WBC krwinki białe 10,8 g/l limfocyty 6,3 LYM % 60 mid KOMÓRKI ŚREDNIEJ WIELKOŚCI 1,5 MID % 13 GRA granulocyty 3,0 GRA % 27 Wyniki moczu prawidłowe i w kale pasożytów nie znaleziono Pokazałam pediatrze wyniki badań powiedział że są dobre,ale przecież odbiegają od normy,pediatra...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,93963821,93963821,Martwie_sie_wynikami_badan_prosze_o_interpretacje.html


Temat: Bardzo proszę o konsultację!Borelioza?
słomkowy Ciężar właściwy: 1,005 Leukocyty(krwinki białe): 2-4-7 Krwinki czerwone: 0-1 Nieznaczny śluz, pojedyńcze szcz.wap(pisze dokłądnie tak jak na wyniku), pojedyńcze bakterie. Bardzo proszę o pomoc!!!
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,101374802,101374802,Bardzo_prosze_o_konsultacje_Borelioza_.html


Temat: Prawidłowe wyniki badań krwi - gdzie znaleźć?
NAJWAŻNIEJSZE DANE LABORATORYJNE KOTA Parametr Wartość Jednostka Erytrocyty 5,0-10,0 mln/mcl Hemoglobina (Hb) 8,0-17,0 g/100 ml Hematokryt (Hk) 25-45 % Trombocyty 180-400 tys/mcl Leukocyty 6-12 tys/mcl Mocznik 20-70 mg/100 ml Kreatynina do ... 70 U/l CK do 80 U/l Czas protrombinowy 8-12 s (test Quicka) Odczyn opadania 20-40 mm/30 min krwinek (OB) (probówka Westergrena skośnie) Cholesterol - 2,0 - 7,9 mmol/l Trójglicerydy - 0,2 - 1,8 mmol/l HEMOGRAM KOTA Parametr Wartość w % Granulocyty Neutrofilne, o jądrze pałeczkowatym 0-4 Neutrofilne, o jądrze podzielonym 50-70 Eozynofilne 0-6 Bazofilne 0-1 Limfocyty 20-40 Monocyty 0-4 W moczu nie powinno być krwinek czerwonych (świadczą albo o przepuszczaniu krwinek przez kłębuszki nerkowe lub o jakimś krwawieniu z dróg moczowych), krwinek białych (świadczą o stanie zapalnym nerek, albo dróg moczowych), białka (też...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,11622284,11622284,Prawidlowe_wyniki_badan_krwi_gdzie_znalezc_.html


Temat: chudniecie kota!
ZA MALO! MCHC - 21,3 mmol/l (norma 18,6 - 22,3) Płytki krwi - 173,0 G/l (norma 300 - 800) ZA MALO! Obraz krwinek białych: Kwasochłonne - 6 % (norma 2-12) Segmentowane - 26 % (norma 35 - 75) ZA MALO! Limfocyty - 68 % (norma 20 - 55) ZA DUŻO! Obraz krwinek czerwonych: bez zmian Oznaczenia biochemiczne: AspAT - 40,0 U/L (norma 6 - 44) AlAT - 51,0 U/L (norma 20-107) AP - 27,0 U/L (norma 23-107) Glukoza - 122,1 mg/dl (norma 100 - 130) Białko całk. - 99,0 g/l (norma 60 - 80) ZA DUŻO! ma mocz badany co 3 mce, a krew w zaleznosci od wynikow moczu, jednak nie rzadziej niz raz w roku. na te badania wet powiedzial, ze sa niezle,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,39427836,39427836,chudniecie_kota_.html


Temat: Oliwierka wyniki prosze o pomoc !!!!
Popatrzyłam na ostatnie badania mojej Marysi: normy: hematokryt 30-42 hemoglobina 9,6-15 MCV 85-96 limfocyty 20-60 krwinki czerw 3,10-5,00 krwinki białe 6-17 morfologia wydaje się oki. mocz też całkiem ładny
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,87220858,87220858,Oliwierka_wyniki_prosze_o_pomoc_.html


Temat: Podstępna neuroborelioza .
4,7 Żelazo 23,2 ALAT - 27 ASPAT - 30 GGTP - 28 Amylaza 92 Mocz też w normie . Jedynie w rubryce " Toksykolgia " wpisano Cynkoprotoporfiryna 3,6 ug/g Hb H...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,70800561,70800561,Podstepna_neuroborelioza_.html


Temat: odpowiedzią jest Alveo
moczowego 21. częste oddawanie moczu 22. białkomocz 23. krwiomocz 24. cukromocz 25. ból jąder 26. zapalenie wątroby 27. niewydolność wątroby 28. zakażenia górnych dróg oddechowych 29. kaszel 30. małopłytkowość 31. zmniejszenie liczby krwinek białych obojętnochłonnych 32. niedokrwistość 33. zwiększenie liczby krwinek białych we krwi obwodowej 34. niedokrwistość hemolityczna 35. pencytopenia (zmniejszenie liczby krwinek czerwonych, białych, i płytkowych we krwi) 36. wysypka 37....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,9128676,9128676,odpowiedzia_jest_Alveo.html


Temat: Preparat NOVIT prof Nowackiego
30. małopłytkowość 31. zmniejszenie liczby krwinek białych obojętnochłonnych 32. niedokrwistość 33. zwiększenie liczby krwinek białych we krwi obwodowej 34. niedokrwistość hemolityczna 35. pencytopenia (zmniejszenie liczby krwinek czerwonych, białych, i płytkowych we...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,9135833,9135833,Preparat_NOVIT_prof_Nowackiego.html


Temat: Firma A.T.W. ???????
białkomocz 23. krwiomocz 24. cukromocz 25. ból jąder 26. zapalenie wątroby 27. niewydolność wątroby 28. zakażenia górnych dróg oddechowych 29. kaszel 30. małopłytkowość 31. zmniejszenie liczby krwinek białych obojętnochłonnych 32. niedokrwistość 33. zwiększenie liczby krwinek białych we krwi obwodowej 34. niedokrwistość hemolityczna 35. pencytopenia (zmniejszenie liczby krwinek czerwonych, białych, i płytkowych we krwi) 36. wysypka 37. zapalenie skóry 38. świąd 39. łysienie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,9842064,9842064,Firma_A_T_W_.html


Temat: ALVEO
oddawanie moczu 22. białkomocz 23. krwiomocz 24. cukromocz 25. ból jąder 26. zapalenie wątroby 27. niewydolność wątroby 28. zakażenia górnych dróg oddechowych 29. kaszel 30. małopłytkowość 31. zmniejszenie liczby krwinek białych obojętnochłonnych 32. niedokrwistość 33. zwiększenie liczby krwinek białych we krwi obwodowej 34. niedokrwistość hemolityczna 35. pencytopenia (zmniejszenie liczby krwinek czerwonych, białych, i płytkowych we krwi) 36. wysypka 37. zapalenie skóry 38....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,17404891,17404891,ALVEO.html


Temat: Prawidłowe wyniki badań krwi (kot) -gdzie znaleźć?
pałeczkowatym 0-4 Neutrofilne, o jądrze podzielonym 50-70 Eozynofilne 0-6 Bazofilne 0-1 Limfocyty 20-40 Monocyty 0-4 W moczu nie powinno być krwinek czerwonych (świadczą albo o przepuszczaniu krwinek przez kłębuszki nerkowe lub o jakimś krwawieniu z dróg moczowych), krwinek białych (świadczą o stanie zapalnym nerek, albo dróg moczowych), białka (też może świadczyć o przepuszczaniu dużych cząsteczek białka w kłębuszku), wałeczki najczęściej świadczą o...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,128,11654660,11654660,Prawidlowe_wyniki_badan_krwi_kot_gdzie_znalezc_.html


Temat: morfologia i mocz - kto zinterpretuje?
Kiki, Rozmaz jest OK, morfologia także aczkolwiek troche mało czerwonych krwinek i hemoglobiny. Mocz zupełnie normalny. Tak, ze spoczko kiki napisał(a): > Witajcie! > Odebralam wyniki i niestety nie bardzo mogę ... na tym co nieco, to > może pomoże mi rozwikłać zagadkę. Jestem w 16 tc. Dzięki wielkie! > > Morfologia: > > WBC 8,2 norma: 4,0-10,0 > LY% 19,0 norma: 20,0-50,0 !!! > MO% 1,9 norma: 2,0-10,0 !!! > GR% 79,1 norma: 30,0-70,0 !!! > LYC 1,6 norma: 0,9-5,3 > MOC 0,2 norma: 0,1-1,1 > GRC 6,5 norma: 1,3-7,4 > > RBC ... 14,8 norma: 11,5-14,6 > > Plt 255. norma: 150.-401. > MPV 8,6 norma: 7,4-10,5 > Pct .218 norma: .130-.380 > PDW 16.8 norma: 12,0-18,0 > > > Mocz: > color: Yllow ... Negative > LEU Negative > > Nabłonki płaskie - liczne > nabłonki okrągłe - nieliczne > krwinki białe 2-4 w polu widzenia > > > Pozdrawiam > K
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,14852316,14852316,morfologia_i_mocz_kto_zinterpretuje_.html


Temat: morfologia i mocz - kto zinterpretuje?
!!! > > GR% 79,1 norma: 30,0-70,0 !!! > > LYC 1,6 norma: 0,9-5,3 > > MOC 0,2 norma: 0,1-1,1 > > GRC 6,5 norma: 1,3-7,4 > > > > RBC ... PDW 16.8 norma: 12,0-18,0 > > > > > > Mocz: > > color: Yllow > > Clarity: Clear > > GLU Negative > > BIL Negative > > KET 0,5 ... > > > Nabłonki płaskie - liczne > > nabłonki okrągłe - nieliczne > > krwinki białe 2-4 w polu widzenia > > > > > > Pozdrawiam > > K...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,14852316,14852316,morfologia_i_mocz_kto_zinterpretuje_.html


Temat: morfologia,interpretacja jesli mozna
Norma-4.0-10.0 krwinki czerwone RBC-5.05 Norma 4.0-5,5 hemoglobina HGB 15.5       Norma-40-54 ................................ MCV-    85.8                 Norma 80-97 MCHC- 35.8                         31.8-36 MCH-   30.7                           27-34 RDw-   11.8 ...      1.5-3.5 LYMPH- 58.9                      20-45 MONO-  0.25                       02-0.8 MONO-  7.7                        3-8 EO-       0.20                           ...       0-0.4 LUC-     3.7                           0-4 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, mocz-zóły,klarowny,ph6,ciezar właściwy1.025,ogolnie dobry w sensie badania:) .............................. biochemia:...
Źródło: topranking.pl/1851/morfologia,interpretacja,jesli,mozna.php


Temat: Niskie neutrolife chłopiec 10mcy - prośba o poradę
Niskie neutrolife chłopiec 10mcy - prośba o poradę witam, Bardzo prosze o poradę odnośnie wyników badań synka. Ma ukończone 10 mcy. Leukocyty 6,5 x10^3/ norma 4,0-20,0 -LYMPH% 72,5 % 45,0-65,0!!! -MXD% 6,3% 0,0-12,0 -NEUT% 21,2% 30,0-50,0!!! -LYMPH 4,7 x10^3/ 3,1-4,5!!! -MXD 0,4 x10^3/ 0,1-1,2 -NEUT 1,4 x10^3/ 2,0-3,4!!! Hematokryt 35% 34-39 Erytrocyty 4,29 x10^6/ 4,0-5,3 hemoglobina 11,5 g/dl 10,5-13,0 MCV 82,1 fl 84,0-96,0!!! MCH 26,8 pg 27,0-34,0!!! MCHC 32,7 g/dl 31,0-37,0 RDW-SD 39,0 fl RDW-CV 12,1% Krwinki płytkowe 234 x10^3/ 140-400 podane z metody manualnej - były obecne agregarty płytkowe!!! MPV 9,5 fl P-LCR 26,9 fl PDW 14,3 fl Wzór krwinek białych Granulocyty o jądrze pałeczk. 2% norma 1-5 [u]Gran. o jadrze segm. 3% 30-50!!!???[/u] Eozynofile 2% 1-5 Monocyty 1% 2-7 ! Limfocyty 91% 45-65!!?? Limfocyty atypowe 1% !!! W moczu tylko pH7,0 czyli podwyższone, leukocyty, bakterie nieliczne, białka nie ma. Wyniki po 7 dniach: Leukocyty 7,4, płytki 272 i ok. reszta podobnie, a to wzór krwinek białych: Granulocyty o jądrze pałeczk. nie ma w opisie Gran. o jadrze segm. 14 % 30-50!!!??? Eozynofile 6% 1-5 (teraz ciut ponad norme) Monocyty nie ma w opisie Limfocyty 79% 45-65!!?? Limfocyty duże 1% !!! Wynik moczu podobnie - tylko pH 5,5 i 1-2 erytrocyty w pw. w osadzie. Wykonałam również usg jamy brzusznej: wszystko w normie - tylko węzły...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98275044,98275044,Niskie_neutrolife_chlopiec_10mcy_prosba_o_porade.html


Temat: Chciałam,zeby to ładnie.....................
także do obserwacji przebiegu choroby. Materiał biologiczny Krew Wartości prawidłowe Prawidłowe wartości opadania krwinek czerwonych po jednej godzinei wynoszą: noworodki 0-2mm/godz. niemowlęta 12-17mm/godz. kobiety do 50 roku życia do 20 mm/godz. kobiety po 50 roku życia do 30 mm/godz. mężczyźni do 50 roku życia do 15 mm/godz. mężczyźni po 50 roku życia do 20 mm/godz. Wartości określane po 2 godzniach nie wnoszą ... złośliwa, szpiczak mnogi hipercholesterolemia Wartości obniżone Zmniejszenie wartości OB występuje w : nadkrwistości przewlekłej niewydolności krążenia hipofibrynogenemia (obniżona wartość fibrynogenu) choroby alergiczne Przejrzystość moczu rawidłowy mocz jest przejrzysty. Zmętnienie w moczu świerzym może wynikać z wypadania bezpostaciowych osadów fosforanów lub węglanów w moczu alkalicznym oraz osadów amorficznych moczanó w moczu kwaśnym. Zmętnienie może być też wynikiem: wydalania dużych ilości elementów komórkowych: krwinek białych, krwinek czerwonych, nabłonków obecności bakterii lipurii - obecności lipidów w moczu chylurii - wydalaniu chylomikronów do moczu, który przyjmuje barwę mleczną
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,27688656,27688656,Chcialam_zeby_to_ladnie_.html




 
Copyright 2006 MySite. Designed by Web Page Templates